Gastrointestinal stromal tümörler ve imatinib (Glivec®) tedavisi - Dizdar, Ömer; Güler, Nilüfer (Acta Medica, 2004)
Gastrointestinal stromal tümörler (GİST), gastrointestinal sistemin en sık görülen mezenkimal tümörleridir. Miyenterik pleksusta bulunan pacemaker hücreler olan “Cajal interstisyel hücreleri”nden ya da öncüllerinden ve sindirim sisteminin düz kas hücrelerinden köken alırlar [1-3]. Önceki yıllarda leyomiyom, leyomiyosarkom olarak adlandırılan tümörlerin büyük çoğunluğunun aslında GİST olduğu düşünülmektedir [2]. Eski ve yeni terminoloji Tablo 1’de özetlenmiştir.